Tekeningen

Inner Joy

De tekeningen op deze website zijn ‘van mijn hand’.

Tijdens het maken van een van de eerste tekeningen vroeg ik me af, hoe ik tot het tekenen van zulke vormen kom; ik heb er geen cursus voor gevolgd . Toen ik me er op afstemde, werd me duidelijk dat ik me in vorige levens heb bezig gehouden met het tekenen van geometrische vormen. Deze hadden een specifieke betekenis en een bepaalde helende werking. Dit is nu bij me terug gekomen.

De geometrische vormen laat ik uit zichzelf ontstaan. Al tekenend krijg ik een gevoel van aanwezig te zijn in een bepaalde energie. De keuze van de kleur ontstaat door me af te stemmen op wat ik aan het tekenen ben. Soms kies ik een kleur spontaan, soms weet ik van tevoren in welke kleursetting ik de tekening ga maken. Soms ‘zie’ ik ineens, in de tekening, welke kleur er op een bepaalde plaats moet komen.

In het samenspel van vormen en kleuren kan ik iets ervaren van een ruimere werkelijkheid, waar ik als mens deel van ben. Door in het tekenen hier uiting aan te geven, verdiept de ervaring zich en versterkt de verbinding, in mijzelf, met Al-wat-is. Het laat me ook zien, waartoe wij als mens in staat zijn.

Door in te keren en ons open te stellen, kunnen we uiting geven aan onvermoede vermogens, die in ieder mens, op een eigen unieke wijze, aanwezig zijn.